Registracija Uloguj se
PUZZLE drvene, freska Sveti Arhagel Mihajlo, 70 delova

PUZZLE drvene, freska Sveti Arhagel Mihajlo, 70 delova

Ocena: Bez ocene
  • Proizvod iz grupe: Puzzle
  • Proizvodjač: Svi proizvodjaci
1.200,00 din. 1.099,00 din.
Količina
  • Opis
  • Tehnička dokumentacija
  • Komentari

Ова слагалица је базирана на српском културно-историјском наслеђу.
Манастир Високи Дечани је српски средњовековни православни манастир и задужбина је краља Стефана Дечанског и цара Стефана Душана. Иницијатива за градњу овог манастира припадала је Светом Сави. Краљ Стефан Дечански у његовој хрисовуљи је јасно казао да је место за дизање храма Божијег у Дечанима изабрао Свети Сава. Градња је трајала између 1326/1327. и 1334/1335. године, фреске су завршене око 1348. године. Манастир је посвећен Вазнесењу Господњем — Спасовдану.
Манастирска црква представља петобродну грађевину и припада рашком стилу. Манастир се налази у једној удолини поред речице Дечанска Бистрица југозападно од Пећи, испод планинског масива Проклетије. Мошти Светог краља Стефана Дечанског и Свете Јелене Дечанске почивају у Манастиру. Када су Турци хтели Дечане да претворе у џамију 1692. године догодило се чудо којим су у томе спречени и које се приписује њој.
Манастир припада Епархији рашко-призренској Српске православне цркве и представља непокретно културно добро као споменик културе од изузетног значаја.
Овај манастир се налази на списку Унескове Светске баштине заједно са још три манастира СПЦ под именом „Средњовековни споменици на Косову“.
УНЕСКО је прогласио манастир Дечани за место светске културне баштине 2004, наводећи да су његове фреске једно од највреднијих примера тзв. ренесансе Палеолога у византијском сликарству и драгоцен запис о животу у 14. веку.
Фреска се налази на луку изнад централног иконостаса у цркви.

Слагалица је направљена од најквалитетнијег дрвета из сертификовано еколошких обновљивих извора и одговорно сечених шума.
Сви материјали који се користе у производњи слагалице су потпуно природни.
Слагалица има 70 делова и састављена је од тематски обликованих делића.
Намењена је деци од 5 до 9 година и одраслима.

Димензије склопљене слагалице 12 x 18 cm.
Дебљина дрвета је 3 mm.
Диманзија кутије 12 x 12 x 5 cm.
Тежина паковања 115 gr.

Домаћи производ, 100% направљен у Србији.

proba

Ocena:

Vezani artikli

Srodni proizvodi